• 13 april 2018

Tien redenen om de Bemmelse Dweildag te bezoeken

We tellen af: nog een kleine twee maanden tot de Bemmelse Dweildag! Op 10 juni staat het dorp voor de 32e keer volledig in het teken van dweilmuziek. Waarom zou je de Bemmelse Dweildag dit jaar moeten bezoeken? We geven je tien goede redenen!

1. Bemmel is een bedevaartsoord
Op 10 juni verandert Bemmel in een bedevaartsoord. Een bedevaartsoord voor muzikanten, muziekliefhebbers en gezelligheidsdieren, welteverstaan. Niet voor niets wordt al jaren geroepen dat God een Bemmelaar is, want hij gunt de bezoekers van de Dweildag ieder jaar een aantal zonuren.

En dat brengt ons bij het volgende punt:

2. Zonnen op het terras van de Kinkelenburg
Midden in Bemmel vind je een prachtig kasteel met een gracht en een groot grasveld eromheen. Tijdens de Bemmelse Dweildag kun je hier met 1000 man tegelijk zonnen terwijl je geniet van de muziek, een lekker drankje, de warmte en de geur van gras en hamburgers.

3. We hebben de L… we hebben de A…
Ken je de L? En ken je de A? Dan kun je het woord LA maken. Gefeliciteerd, je kunt de helft van het repertoire van de dweilorkesten meezingen! Vergeet je stembanden niet te smeren!

4. Proef het Bemmels Dweiltje!
Vergeet de moorkop en de appelflap dit voorjaar: de Bemmelse Dweildag heeft haar eigen koekje! Ambachtelijke bakker Theo Engelen bakt sinds dit jaar dweilkoekjes: een fris, krokant koekje in de vorm van een dweil. Uiteraard zijn deze heerlijke koekjes tijdens de Dweildag te verkrijgen. Dat smaakt goed bij een kopje koffie van Koffie van Koldenhof! (Te vinden in de foodtruckstraat.)

5. Kinderen kunnen ook uit hun dak gaan!
Terwijl papa en mama van een drankje en de muziek genieten kunnen de kinderen zich ook uitstekend vermaken. Ze kunnen zich laten schminken, spelletjes spelen, ranja tappen en ook zelf muziek maken. De Bemmelse Dweildag is een feest voor iedereen!

6. De beste showorkesten
De orkesten in de wedstrijdklasse halen naast punten voor muziek, ook punten voor show. Dit betekent dat sommige orkesten een vrachtwagen aan materiaal meeslepen naar Bemmel. Vorig jaar steeg er zelfs een raket op! De meeste orkesten in de wedstrijdklasse zijn dan ook een genot om naar te kijken. Je verveelt je geen seconde!

7. Héérlijk eten
Tsjah, de innerlijke mens wil ook wat. Of je nu luncht met een zoute haring, frietje met, broodje pulled pork, vers bereide saté of een heerlijke hamburger: het aanbod tijdens de Bemmelse Dweildag is groot! Bezoek een van de kramen of neem een kijkje bij de foodtruckstraat.

8. Utländska orkestrar
Hoewel het grootste gros van de spelende orkesten uit Nederland komt, hebben we ieder jaar ook internationale gasten. Dit jaar komen er in ieder geval twee Zweedse orkesten naar de Bemmelse Dweildag. Mocht je die eerder hebben zien optreden, dan weet je dat hun optredens garant staan voor heel veel eh… bijzóndere acts. Dat wil je niet missen!

9. Scoor een handtekening van het Leuttrio
Ken je het Leuttrio al? Ze komen niet uit Leuth en ze zijn geen trio, maar ze stonden tijdens hun laatste optreden wel garant voor 1200 kilo confetti en 60 vliegende bananen. Wie zijn deze mysterieuze muzikanten en wat drijft ze? Kom erachter tijdens de Bemmelse Dweildag en scoor hun handtekening! Daar kun je later veel geld voor vragen…


 10. Het is gewoon zo verrekte gezellig!
Boven alles is de Bemmelse Dweildag gewoon ontzettend gezellig. Je komt oude bekenden tegen, geniet van het lekkere weer, drinkt een lekker koel drankje en geniet van de enthousiaste muzikanten die weer in groten getale naar Bemmel zijn getrokken. Tijdens de Bemmelse Dweildag vieren we al het goede in het leven!


Kom jij ook meefeesten tijdens de 32e Bemmelse Dweildag? Tot ziens op 10 juni in Bemmel!