Het dagprogramma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

07:00 uur

De vrijwilligers zijn vroeg uit de veren. Na de laatste afwerkpunten kun je er niet meer omheen: in Dweildorp Bemmel staat vandaag iets héél bijzonders te gebeuren.
De meeste orkesten stappen iets later in de auto of de bus op weg naar Bemmel.

10:00 uur: dweilorkesten verzamelen zich

Het Kinkelgazon wordt gevuld met een grote kakofonie van kleuren en geluiden: de deelnemende orkesten verzamelen zich om de officiële opening mee te maken.

11:00 uur: officiële opening

Wij verwelkomen alle aanwezige bezoekers en muzikanten. Ook het Bemmels Dweillied wordt gespeeld en gezongen. Onder begeleiding van de trompettisten worden de Bemmelse en Nederlandse vlag gehesen. Volgens de jarenlange traditie gaat ook de stormbal omhoog. De dweilstorm is klaar om over Bemmel te razen. De Bemmelse Dweildag is daarmee officieel geopend!

11:15 uur: orkesten verspreiden zich

De orkesten van de eerste speelronde gaan naar hun podia om daar het spits af te bijten.

Bekijk het programma door op een deelnemend orkest te klikken.

11:30 uur: optredens op de podia beginnen

Start van de Bemmelse Dweildag!

11:30 uur: kinderattracties in het Bloagenstruítje gaan open

Hele leuke spelletjes en activiteiten. Lees meer.

17:30 uur: finale en prijsuitreiking

Bezoekers en muzikanten verzamelen zich voor het hoofdpodium voor de finale. Verschillende prijzen worden uitgereikt, met als hoogtepunt de bekendmaking van de nieuwe Nederlands Kampioen Dweilorkesten.

18:15 uur: opruimen

Aan alles komt een einde. Het gehele dweilparcours wordt met grote zorgvuldigheid afgebroken, opgeruimd en opgeborgen. Graag vragen wij uw aandacht en respect voor alle vrijwilligers die dit evenement voor u mogelijk gemaakt hebben!