Tijden en Programma

Het dagprogramma van de Bemmelse Dweildag ziet er in grote lijnen als volgt uit:

Het is nu 06:47:23
Nu en straks op de Bemmelse Dweildag

07:00 uur

De vrijwilligers zijn vroeg uit de veren. Na de laatste afwerkpunten kun je er niet meer omheen: in Dweildorp Bemmel staat vandaag iets héél bijzonders te gebeuren. De meeste orkesten stappen iets later in de auto of de bus op weg naar Bemmel.

10:00 uur: dweilorkesten verzamelen zich

Het Kinkelgazon wordt gevuld met een grote kakofonie van kleuren en geluiden: de deelnemende orkesten verzamelen zich om de officiële opening mee te maken.

11:00 uur: officiële opening

Wij verwelkomen alle aanwezige bezoekers en muzikanten. Ook het Bemmels Dweillied wordt gespeeld en gezongen. Onder begeleiding van de trompettisten worden de Bemmelse en Nederlandse vlag gehesen. Volgens de jarenlange traditie gaat ook de stormbal omhoog. De dweilstorm is klaar om over Bemmel te razen. De Bemmelse Dweildag is daarmee officieel geopend!

11:15 uur: orkesten verspreiden zich

De orkesten van de eerste speelronde gaan naar hun podia om daar het spits af te bijten.

11:30 uur: optredens op de podia beginnen

Start van de Bemmelse Dweildag!

Weten wie er wanneer speelt? Bekijk het programma door op een deelnemend orkest te klikken of kijk op de pagina nu/straks om te zien wie er op dit moment aan het spelen.

11:30 uur: kinderattracties OP HET KINDERPLEIN STARTEN

Hele leuke spelletjes en activiteiten. Lees meer.

17:30 uur: finale en prijsuitreiking

Bezoekers en muzikanten verzamelen zich voor het hoofdpodium voor de finale. Verschillende prijzen worden uitgereikt, met als hoogtepunt de bekendmaking van de nieuwe Nederlands Kampioen Dweilorkesten.

De uitslag is vervolgens op de uitslagenpagina te bekijken.

18:15 uur: opruimen

Aan alles komt een einde. Het gehele dweilparcours wordt met grote zorgvuldigheid afgebroken, opgeruimd en opgeborgen. Graag vragen wij jouw aandacht en respect voor alle vrijwilligers die dit evenement mogelijk gemaakt hebben!

Nagenieten

Wat is er mooier om bij thuiskomst nog even na te genieten van mooie sfeerfoto’s van onze dweilfotografen. En meestal op maandagochtend heeft Marco Lobeek weer filmbeelden online staan van de optredens.