Prijzen

36e Bemmelse Dweildag 2024:
Prijzen in de wedstrijdklasse
  • Nederlands Kampioen Dweilorkesten: € 750,- + beker + oorkonde + een weekend lang optreden op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde (19 t/m 21 juli 2024).
  • Tweede plaats: € 500,- + een weekend lang optreden op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde (19 t/m 21 juli 2024).
  • Derde plaats: € 250,- + een weekend lang optreden op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde (19 t/m 21 juli 2024).
Prijzen in beide klassen
Sfeermakers van de dag

Orkesten in de wedstrijd- en leutklasse maken kans op de titel ‘Sfeermakers van de dag’, en daarmee op de wildcard voor de Zwarte Cross prijs. Maakt jouw orkest de meeste sfeer? Pak uit, dans, zing, maak de langste polonaise en overtuig de speciale jury!

De ‘Sfeermakers van de dag’-prijs wordt door een speciale jury van de Bemmelse Dweildag vergeven. Het dweilorkest dat tijdens de Bemmelse Dweildag laat zien het beste te passen op de Zwarte Cross gaat er met de prijs vandoor. Dus willen jullie kans maken? Gas d’rop, brommers kieken en høken maar!

Deze prijs kan zowel vallen in de wedstrijdklasse als in de leutklasse. De winnaar van de Zwarte Cross prijs mag een weekend lang optreden op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde (19 t/m 21 juli 2024).

Blagenbokaal

Alle orkesten die meedoen aan de Bemmelse Dweildag maken kans op de Blagenbokaal. Deze prijs wordt uitgereikt door een speciale kinderjury.

Alle kinderen die de Dweildag bezoeken, kunnen een juryformulier ophalen op het Kinderplein of bij de infostand. Daarmee mogen ze het terrein op en de orkesten die ze tegenkomen beoordelen op onder andere ‘het leukste liedje’ en ‘het mooiste dansje’.

Onder leiding van twee kinderjuryvoorzitters worden daarna de stemmen geteld. Het best beoordeelde orkest ontvangt tijdens de finale om 17.30 uur de Blagenbokaal.

Inhoud Zwarte Cross prijs

De top 3 van het Nederlands Kampioenschap en de winnaar van de Zwarte Cross prijs worden uitgenodigd om een weekend lang op te treden op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Wat kunnen de winnaars van deze prijs verwachten?

  • Een heel weekend lang gratis entree voor het festival met het hele orkest
  • Optreden op vrijdag, zaterdag en zondag
  • Gratis overnachting op de crew-/artiestencamping
  • Consumptiemunten die te besteden zijn voor lunch, avondeten of drankjes
  • Een reisonkostenvergoeding van €100,- 
  • Een onvergetelijk weekend met duizenden enthousiaste bezoekers

*Wanneer de winnaars van de Zwarte Cross prijzen niet in de gelegenheid zijn om op de uitnodiging in te gaan, zal de Bemmelse Dweildag één of meerdere andere dweilorkesten uitnodigen.