Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden

Hoe kan mijn orkest meedoen?

Ieder orkest dat zich in ons adressenbestand bevind krijgt jaarlijks een uitnodiging per e-mail. Heeft jouw dweilorkest geen uinodiging ontvangen? Neem dan contact op met de organisatie via info@bemmelsedweildag.nl.

Ook is het verstandig om je aan te melden voor onze nieuwsbrief, dan krijg je als eerste digitaal bericht wanneer de inschrijvingen weer open gaan

Vanaf wanneer kunnen we inschrijven?

Inschrijven kan jaarlijks nadat de uitnodigingen verstuurd zijn. Op onze website, onze social media kanalen en via de nieuwsbrief wordt er ook bekend gemaakt dat de inschrijvingen geopend zijn. Hou dit dus goed in de gaten.

Hoe weet ik of mijn orkest mee kan doen?

Wanneer je je orkest ingeschreven hebt ontvang je een inschrijfbevestiging. Half april gaan we vervolgens de inschrijvingen verwerken. Deelnemers worden dan persoonlijk benaderd en vervolgens op de website bekend gemaakt. Zodra de klasse van voorkeur vol zit worden resterende orkesten gevraagd of ze ook voor een andere klasse uit willen komen.

Hoe wordt bepaald welke orkesten mee mogen doen?

Voor alle klassen geldt het ‘wie het eerst komt, het eerst dweilt’-principe. Orkesten plaatsen we volgens de volgorde van inschrijven. Zit de klasse van voorkeur vol, dan vragen we orkesten of ze ook in een andere klasse willen spelen. Voor de wedstrijdklasse geldt dat de eerste 17 orkesten volgens de volgorde van inschrijven ingedeeld worden. Voor de laatste drie plaatsen behoudt de organisatie zich het recht om deze naar eigen inzicht in te vullen. Dit biedt ons o.a. de vrijheid in een later stadium nog een buitenlands orkest toe te voegen aan het Open Nederlands Kampioenschap.

Meer of andere vragen? Bekijk de contactpersonen om je vraag gericht te stellen.