• 6 april 2018

Bemmel krijgt haar eigen dweilkoekje

Vergeet de moorkop en de appelflap dit voorjaar: Bemmel krijgt haar eigen banket in de vorm van een heerlijk koekje. Ambachtelijke bakker Theo Engelen werkt in samenwerking met de Bemmelse Dweildag aan dweilkoekjes: een fris, krokant koekje in de vorm van een dweil. De koekjes zijn vanaf 16 april verkrijgbaar bij Theo Engelen en worden op zondag 15 april tijdens de Koopzondag in de kraam van de Bemmelse Dweildag verkocht.

Wijnand Janssen, bestuurslid van de Bemmelse Dweildag, vertelt hoe het idee voor het dweilkoekje ontstaan is. “Theo en Ria Engelen verzorgen al jaren prijzen en bedankjes in de vorm van brood en banket voor de Bemmelse Dweildag. Daarnaast zijn ze altijd erg betrokken en hebben ze bijvoorbeeld al eens een muzieketalage gemaakt rondom de Dweildag. We hebben al vaker tegen elkaar gezegd dat we ‘iets’ typisch Bemmels zouden moeten maken dat met de Dweildag te maken heeft. Theo en Ria kwamen met het idee voor het dweilkoekje. De eerste exemplaren kwamen glansrijk door de smaaktest. We besloten op dat moment dat we het koekje willen introduceren bij de Bemmelse bevolking. Het eerste echte Bemmelse banket!”

De samenstelling van het koekje blijft het geheim van de bakker, maar het is een krokant koekje met een frisse smaak. Ze worden vanaf maandag 16 april verkocht bij Theo Engelen. De prijs is €3 voor een zakje van 200 gram. Wanneer je de koekjes koopt, steun je ook de Bemmelse Dweildag. De Dweildag vindt dit jaar op zondag 10 juni plaats.