• 13 juni 2018

32e editie Bemmelse Dweildag: noot, zweet en tranen

Op zondag 10 juni stond Bemmel volledig in het teken van de 32e Bemmelse Dweildag. Al vroeg meldden zich 66 orkesten bij de infostand, waarvan er twee zelfs uit Zweden kwamen. Nog voor de opening om elf uur zat de sfeer er goed in en steeg de gezelligheid evenredig met de temperatuur.

Op de 11 podia maakten de orkesten er een mooi feestje van, waarbij in de wedstrijdklasse de Menaemer Feintsjes uit Menaldum er uiteindelijk (voor de derde keer) met de 1e prijs vandoor gingen en werden bekroond tot Nederlands Kampioen Dweilorkesten. De ontlading was bij sommige Feintsjes zo groot dat de tranen over hun wangen stroomden. De originaliteitsprijs werd gewonnen door Leuk da ge dr band uit Sint-Oedenrode, die zelfs hun eigen podium hadden meegenomen.

De organisatie van de Bemmelse Dweildag bedankt iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze (vlekkeloos verlopen) dag voor zijn of haar inzet. Noteer alvast 9 juni 2019 in je agenda, want dan vindt de 33e Bemmelse Dweildag plaats!

Tips voor volgend jaar? Of wil je bijdragen in de organisatie? Mail dan naar voorzitter@bemmelsedweildag.nl. Van kleine taak tot grote taak: je bent meer dan welkom zodat we ook van de 33e Bemmelse Dweildag een groot succes kunnen maken!