Even voorstellen.. de 8 juryleden van het Nederlands Kampioenschap Dweilorkesten

Op zondag 12 juni wordt voor de 34e keer het Nederlands Kampioenschap Dweilorkesten georganiseerd. De titel Nederlands Kampioen Dweilorkesten verdien je natuurlijk niet zomaar. Alle dweilorkesten die meedoen aan de wedstrijdklasse worden namelijk beoordeeld door een achtkoppige jury tijdens de vier optredens die op het programma staan. Bij ieder wedstrijdpodium zijn twee juryleden aanwezig: één jurylid die beoordeelt op muzikaliteit en één jurylid die beoordeelt op het showelement. Alle dweilorkesten spelen voor dezelfde juryleden waardoor er een eerlijke uitslag is aan het einde van de dweildag. Wil je meer weten over wat muzikaliteit en show nu precies inhoudt? Bekijk dan het juryreglement.

Graag stellen wij de acht juryleden die tijdens de 34e Bemmelse Dweildag gaan jureren aan je voor:

Ronald Arkesteijn
Jurylid muzikaal

Ronald is professioneel trompettist, arrangeur en trompet docent met veel ervaring. Hij heeft als instructeur voor diverse orkesten gestaan en was ook al eerder jurylid bij de dweilorkestendag in Groenlo. Als trompettist heeft hij al op menig festival gestaan. Bij musicals als Fame en Footloose, maar ook bij Danny Vera, Aristo’s Big Band met muzikanten van het Metropole Orkest. Daarnaast speelde hij al samen met o.a Franklin Brown, Xander de Buisonje, Berget Lewis, Shirma Rouse en Wolter Kroes. Door zijn uitgebreide kennis en ervaring bij dweilorkesten, marching bands, harmonieën, fanfares, brassbands en ga zo nog maar even door is Ronald een zeer gewaardeerd jurylid.

Meer info: http://www.trompetdenhaag.nl/

Ron Link
Jurylid show

Misschien heb je de naam Ron Link ook al eens voorbij horen komen. Dat kan goed kloppen! Want Ron deed mee aan Idols, The Voice en speelde in musicals als Tarzan, Purper en Assepoester de musical. Voor zijn vertolking in Tarzan ontving hij de Nashuatec musical award voor aanstormend talent. Als er iemand weet hoe je het publiek kan pakken en vermaken is het Ron wel!

Meer info: ronlinknl (Instagram)

Info@ronlink.nl 

Johan Oenema
Jurylid muzikaal

Een bekende naam in de dweilwereld is Johan Oenema. Deze razend enthousiaste trombonist en muzikaal leider van Dweilorkest de Feintsjes (Friesland) werd zelf al drie keer eerder Nederlands Kampioen Dweilorkesten in Bemmel. Naast zijn rol als muzikaal leider geeft Johan regelmatig gastdirecties bij andere dweilorkesten. Zoals Johan zelf aangeeft: ‘Ik voel me vereerd dat ik tijdens de Bemmelse Dweildag mag jureren. Ik vind het een fantastisch evenement waar ik altijd enorm geniet van de sfeer en de spannende strijd om het kampioenschap. Wie neemt dit jaar de beker over van de Feintsjes? Ik ben benieuwd!’ 

Meer info: Facebook

Taeke Wiersma
Jurylid show

Samen met Johan Oenema zal Taeke Wiersma een jurykoppel vormen bij één van de vier wedstrijdpodia. Taeke speelt Euphonium bij de Feintsjes en won samen met Johan al drie keer het Nederlands Kampioenschap Dweilorkesten. Bij de Feintsjes is Taeke één van de aanjagers als het gaat om het vermaken van publiek. Of dit nu om meeklappen, contact maken, danspasjes of andere leuke elementen gaat, Taeke weet als geen ander hoe een goede show in elkaar hoort te zitten. 

Emile Stoffels
Jurylid muzikaal

Emile Stoffels is één van de juryleden die al vaker tijdens de Bemmelse Dweildag gejureerd heeft. Emile is dirigent en heeft daarnaast een eigen muziekbedrijf: StoffelsMusic. Als arrangeur heeft Emile al 30 jaar ervaring in het schrijven van kwalitatief hoogstaande arrangementen voor HaFa orkesten, maar ook voor kleine blaasgezelschapen en (pop)koren. Door de jaren heen is er een enorme schat aan bijzondere arrangementen opgebouwd. Goed speelbare populaire werken (pop & swing) of bewerkingen van klassieke stukken; ze zijn allemaal terug te vinden zijn in het repertoire van StoffelsMusic. Naast zijn werk als dirigent en arrangeur verzorgt Emile de begeleiding van grote muzikale evenementen, proms, show- en galaconcerten.

Meer info: www.stoffelsmusic.nl 

Martijn van Vuuren
Jurylid show  

Alweer heel wat jaren geleden was Martijn slagwerker bij De Deurdweilers. Wie denkt dat bekkens spelen saai is, moet maar eens wat filmpjes terugzoeken. Martijn wist er een ware show van te maken! Inmiddels is hij veelvuldig te zien als zanger en presentator. Momenteel speelt hij samen met harmonie en fanfare-orkesten door het hele land zijn themaconcert “Hollandse Meesters in Concert” met arrangementen van mede-jurylid Emile Stoffels. Als jurylid heeft Martijn goed oog voor detail en geeft hij de dweilorkesten fijne opbouwende kritiek mee. 

Meer info: www.martijnvanvuuren.nl

Geert Rutjes 
Jurylid muzikaal

Eén van de meest ervaren juryleden van de Bemmelse Dweildag is Gerard Rutjes. Met meer dan 50 jaar ervaring als koordirigent en organist heeft Gerard een goed oor voor muziek. Dynamiek, zuiverheid, balans en samenspel weet hij feilloos op waarde te schatten. Momenteel is Gerard dirigent van de Burchtsanghers in Doornenburg en het Ulfts Gemengd Koor in Ulft. Verder speelt hij zelf als organist bij twee andere koren. 

Roel Elsenaar
Jurylid show

Het achtste en laatste jurylid dat we aan je voorstellen is Roel Elsenaar. Ook Roel heeft al bij heel wat Bemmelse Dweildagen gejureerd. Deze creatieveling heeft een passie voor toneel en het vermaken van publiek. Met Teejaater PAN speelde hij zelf al vele voorstellingen. Maar ook solo weet Roel het publiek uitstekend te vermaken tijdens de carnaval. Met een goed gevoel voor humor gaf hij al menig buut weg. Roel weet de deelnemers aan de Bemmelse Dweildag goed van elkaar te onderscheiden. Welk dweilorkest raakt het publiek? Hoe brengen ze hun show over? Op welke manier zoekt het dweilorkest de interactie op? Dit zijn allerlei zaken waarop Roel gaat letten tijdens de 34e Bemmelse Dweildag.

Zondagavond rond de klok van 18.00 uur wordt de nieuwe Nederlands Kampioen Dweilorkesten bekend gemaakt. Wie dat wordt? Dat gaan de bovenstaande juryleden samen uitmaken. Wij danken onze hen alvast hartelijk voor hun eerlijkheid en inzet tijdens de 34e Bemmelse Dweildag.

Juryleden tijdens de 32e Bemmelse Dweildag in 2018