Bemmel een van de plaatsen in ‘Zomer in Gelderland’

Bemmel een van de plaatsen in ‘Zomer in Gelderland’

Het Omroep Gelderland-programma ‘Zomer in Gelderland’ is in augustus weer drie weken lang op de buis. Op woensdag 10 augustus doet het programma Bemmel aan. Vanaf het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg strijdt een team met tien Bemmelnaren om de titel Mooiste plaats van Gelderland. Die ‘eretitel’ is nu nog in handen van Kerkwijk. Zij wonnen vorig jaar.

Het Bemmelse team bestaat uit vrijwilligers van de Bemmelse Dweildag: van bestuursleden tot de onmisbare toppers die helpen bij de op- en afbouw van het evenement. De teamleden doen gedurende de dag meerdere opdrachten waarmee ze in totaal €1100 voor de Bemmelse Dweildag kunnen verdienen. De stichting, die al ruim dertig jaar het grootste gratis toegankelijke evenement van de gemeente Lingewaard organiseert, kan het geld goed gebruiken voor bijvoorbeeld onderhoud en de aanschaf van nieuwe T-shirts voor alle 200 vrijwilligers.

Om 18.20 uur wordt de dag afgesloten met een live-uitzending op TV Gelderland, waarin onder meer het opgehaalde geldbedrag en de tussenstand in de strijd om de titel ‘Mooiste plaats van Gelderland’ worden onthuld. Deze uitzending wordt een groot feest!

Iedereen is welkom om bij de uitzending te komen kijken en het team aan te moedigen. Wil je bij de uitzending zijn? Kom dan op woensdag 10 augustus vanaf 17:30 naar Kasteel de Kinkelenburg om het Bemmelse team te steunen! 

Zomer in Gelderland is van 8 t/m 26 augustus elke werkdag om 18.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna elk uur herhaald).