Bemmelse Dweildag keert terug naar het Marktplein

De voorbereidingen voor de Bemmelse Dweildag, die op zondag 12 juni voor het eerst in drie jaar weer plaatsvindt, zijn in volle gang. Binnen mum van tijd was het deelnemersveld gevuld. Maar liefst 60 dweilorkesten uit binnen- en buitenland strijden tijdens de Bemmelse Dweildag om het Nederlands Kampioenschap Dweilorkesten.

Ten opzichte van eerdere edities zijn er een paar wijzigingen. Het evenement keert terug naar het Marktplein, waar een van de wedstrijdpodia zal staan. Het parcours loopt van het Marktplein, via de Dorpsstraat tot Kasteel de Kinkelenburg. Op het parcours staan 10 podia en natuurlijk de nodige foodtrucks, kraampjes en barretjes waar je een koud drankje kunt krijgen. Wat niet veranderd is zijn de tijden waarop de Dweildag plaatsvindt: die start om 11 uur op het gazon bij Kasteel de Kinkelenburg en duurt tot 18 uur.

Onder de deelnemers zijn bekende dweilorkesten uit de omgeving. Zo kunnen de bezoekers genieten van vrolijke en opzwepende optredens van De Rotdweilers en Alarmfase 3 uit Bemmel en De Deurdweilers uit Angeren. Klik hier voor alle deelnemende orkesten.

Welk orkest volgt de winnaars van 2019, De Feintsjes, op?