Wintereditie Bemmelse Dweildag op zaterdag 27 november

De tweede zondag in juni staat in Bemmel al decennialang in het teken van het grootste Nederlandse evenement rondom dweilmuziek: de Bemmelse Dweildag. Helaas is het dit jaar, net als in 2020, wegens de coronamaatregelen niet mogelijk om in juni zo’n groot evenement te organiseren. Daarom heeft het bestuur besloten om een winterse Bemmelse Dweildag op poten te zetten, en wel op zaterdag 27 november 2021.

Deze eenmalige wintereditie zal qua opzet iets kleiner zijn dan de gebruikelijke zomereditie, maar doet er qua gezelligheid zeker niet aan onder. Sterker nog: met het après ski-thema, een mooi verlicht dorp, de winterse sferen en dampende glühwein zullen de bezoekers en muzikanten na afloop Bemmel met grote tegenzin verlaten. En… 27 november te koud? Integendeel! Met een foute muts, warme sjaal en kekke winterjas halen we het Elfstedentocht-gevoel naar Bemmel en klap, dans en zing je jezelf gewoon warm!

Dan nog even de cijfers: de wintereditie van de Bemmelse Dweildag vindt plaats in de late middag en avond en concentreert zich rondom het marktplein. Er is ruimte voor dertig dweilorkesten die op zes podia er alles aan doen om het publiek warm te krijgen. Ook tijdens de wintereditie houden we een Nederlands Kampioenschap Dweilorkesten. Uiteraard zijn er kinderactiviteiten en kun je voor koek en zopie, een bak snert of een heel avondmaal terecht bij diverse foodtrucks en de oliebollenkraam.

En de tweede zondag van juni dan? Die laat het bestuur van de Bemmelse Dweildag zeker niet zomaar voorbijgaan. De precieze details hierover worden later bekend gemaakt.

Zet je zaterdag 27 november 2021 alvast in je agenda? Tot dan!

Wil je met jouw dweilorkest bij deze unieke dweildag zijn? Schrijf je dan snel in.

Bemmelse Dweildag wintereditie
Het thema van de wintereditie van de Bemmelse Dweildag is après ski. Kom in je foutste skioutfit naar Bemmel en feest mee!