• 24 maart 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van minister-president Rutte op maandag 23 maart heeft het bestuur van de Bemmelse Dweildag besloten om de eerstvolgende Dweildag op zondag 14 juni af te gelasten. Het was een lastig besluit, maar het bestuur ziet geen andere optie gezien de huidige situatie. 

Alle grote evenementen tot en met 1 juni 2020 worden op last van de regering geannuleerd. Hoewel de Bemmelse Dweildag net buiten die periode valt, vallen de meeste voorbereidingen daarbinnen. Niet alleen van het bestuur, maar juist ook van alle orkesten die de Dweildag bezoeken. Zij mogen tot en met 1 juni niet repeteren. Het bestuur heeft contact opgenomen met alle orkesten, horeca en andere partijen die bij de Dweildag betrokken zijn en hen geïnformeerd over het besluit. 

We willen iedereen die aan de Dweildag verbonden is (onze vrijwilligers, sponsoren, maar ook de orkesten die al met hun voorbereidingen bezig waren) ontzettend bedanken voor hun inzet en hopen volgend jaar weer op hen te kunnen rekenen. 

Daarnaast willen we ons respect betuigen aan alle mensen die in deze tijd zo hard werken om het coronavirus te bestrijden, en aan alle mensen die de samenleving draaiende houden. Dank jullie wel voor alles wat jullie doen. 

Omdat er in deze tijd alleen maar berichten verschijnen waarin evenementen worden afgelast, willen we dit bericht graag positief afsluiten. De eerstvolgende Bemmelse Dweildag zal plaatsvinden op zondag 13 juni 2021. De inschrijvingen voor deze editie zijn per direct geopend! 

Tot ziens op de 34e Bemmelse Dweildag in 2021!