Sorry

Over Sorry:

Dweilorkest Sorry uit Oisterwijk (met carnaval Döllekesgat) is ontstaan als ‘vriendengroepje’ dat gezellig samen met carnaval muziek wilde maken. Het idee voor de naam Sorry komt van een conference van Herman Finkers. Uiteindelijk was deze naam die eerste carnaval ook wel handig, want als het niet klonk konden we ons direct excuseren. Het bleek wel goed te klinken en het sorry zeggen was niet nodig. De opvallende naam bleef wel.

Zo’n kleine 22 jaar later kunnen we nog steeds SORRY zeggen. Sorry is ondertussen uitgegroeid tot een orkest bestaande uit zo’n 18 muzikanten. De bezetting bestaat uit trompetten, schuiftrombones, saxofoons, euphoniums, sousafoons, aangevuld met het nodige slagwerk. De paars-geel-zwarte outfit is goed herkenbaar op de vele feesten en kapellenfestivals waar we aan mee doen.

Ons televisiedebuut hebben we een hele tijd geleden al gemaakt met het legendarische programma AVRO’s Sterrenslag. Tonny Eyk speelde toen zelfs nog even mee op de schuiftrombone. Ooit werden we als winnaars gehuldigd van het NK voor dweilorkesten in Bemmel. Helaas bleek de organisatie een foutje te hebben gemaakt. Dan komt die naam Sorry wel van pas.

Met speciaal voor Sorry gearrangeerde nummers proberen we onze eigen ‘Sorry-sound’ te brengen. Het is dus zeker de moeite waard om eens een optreden te bekijken en beluisteren.

Elke jaar organiseert Sorry een eigen kapellenfestival in Oisterwijk, Sorry Geblaos genaamd. Dit is vaste prik op de zaterdagavond vóór carnaval. De 2 podia zijn dan de gehele avond gevuld met orkesten van verschillende pluimage uit de regio, maar ook van ver daarbuiten. Zo’n 20 orkesten zorgen voor een non-stop carnavals-muziek-spectakel. Feest gegarandeerd!!

Of het nou op ons eigen festival is of tijdens één van de vele optredens voor volle of lege zalen, ons maakt het niet uit. Wij hebben er altijd zin in en Sorry maakt er een feest van!Eerdere deelnames:

2015 - 12e plek (video)
2014 - leutklasse
2013 - leutklasse
*registratie pas kloppend vanaf 2004

Sorry in actie op de Bemmelse Dweildag 2015

12e plek