Traditionele dweilweekend gaat niet stilletjes voorbij

Traditionele dweilweekend gaat niet stilletjes voorbij

Op de tweede zondag in juni had de 34e Bemmelse Dweildag moeten plaatsvinden in het centrum van Bemmel. Omdat de coronamaatregelen het nog niet toestaan om in grote getale bij elkaar te komen, is de Dweildag verzet naar zaterdag 27 november. Toch wil het bestuur van de Dweildag het traditionele dweilweekend niet geruisloos voorbij laten gaan. 

De vlag uit!

Het bestuur roept de Bemmelse bevolking en ondernemers op om tijdens het dweilweekend (zaterdag 12 en zondag 13 juni) de Dweilvlag uit te hangen. Hoe mooi zou het zijn als het dorp geel en blauw kleurt, en we terug kunnen denken aan eerdere edities van ons unieke evenement? 

Heb je nog geen Dweilvlag? Tot 12 juni zijn de Dweilvlaggen te bestellen voor €10 per stuk. Stuur een mailtje naar sponsoring@bemmelsedweildag.nl met het aantal vlaggen dat je wilt bestellen en je naam en adresgegevens, en de vlag wordt zo snel mogelijk bij je thuisbezorgd! Daarmee steun je ook de komende edities van de Bemmelse Dweildag. Bij het bezorgen van de vlag vul je een incassoformulier in. Het bestuur zal het bedrag later van je rekening afschrijven. 

Kinderactie – Ontwerp de nieuwe dweilvlag

De geel met blauwe dweilvlag is mooi, maar misschien kun jij wel een veel mooiere vlag ontwerpen voor de Bemmelse Dweildag! Het bestuur van de Dweildag roept alle kinderen uit de gemeente Lingewaard op om een Dweilvlag te ontwerpen. Of je dat nu op papier doet, of de vlag met stof, hout of een ander materiaal maakt, dat maakt niet uit. Mail je naam, adres, leeftijd en een foto van je vlag uiterlijk 12 juni naar facilitair@bemmelsedweildag.nl én hang de vlag op zondag 13 juni uit of zet hem in de tuin/hang hem achter het raam. Wie heeft de leukste vlag gemaakt? De winnaar ontvangt een echte vlag met zijn/haar eigen ontwerp!

Iedere kleine kunstenaar krijgt daarnaast een ijsbonnetje van cafetaria Moos. De organisatie gaat op zondag 13 juni alle deelnemers langs om het ijsbonnetje af te geven en de vlaggen te beoordelen.

Steun de Bemmelse Dweildag als Vriend!

Ondanks dat de Bemmelse Dweildag niet door kan gaan in juni, maakt de stichting wel kosten. Denk hierbij aan kosten voor de opslag en het onderhoud van de podia en andere materialen, de website en het beheer daarvan, etc. Als je vriend van de Bemmelse Dweildag wordt (à €10 per jaar), zorg je ervoor dat er volgend jaar weer een topfeest plaats kan vinden! Je kunt je als vriend aanmelden op dweildag.nl/vrienden. Alvast bedankt voor je steun!