• 4 juni 2019

Aanstaande zondag waait er een orkaan van dweilmuziek door het normaal zo rustige Bemmel. De 33e Bemmelse Dweildag staat voor de deur! Dit jaar maken 44 orkesten hun opwachting. Een daarvan is het Amerikaanse Ten Man Brass Band uit Seattle. Het is voor het eerst dat er een orkest van een ander continent naar de Dweildag komt. Waarom komen ze en wat kunnen we van ze verwachten? Bandlid Paxton Farrar vertelt!

“We hoorden voor het eerst van de Dweildag van Sjoerd, lid van dweilorkest De Menaemer Feintsjes. Hij heeft een tijdje in Seattle gewoond en maakte destijds deel uit van de Ten Men. Toen hij weer terugging naar Nederland, zei hij dat we echt eens naar Nederland moesten komen voor de
Bemmelse Dweildag. Zo gezegd, zo gedaan!”

Op de vraag wat we van de Ten Men kunnen verwachten, antwoordt Paxton: “Onze muziek kenmerkt zich door de New Orleans-stijl, met een pop- en funksausje eroverheen. Toen we band oprichtten, waren we geïnspireerd door de Youngblood Brass Band. In het begin speelden we vooral covers van hun nummers, maar inmiddels is het repertoire behoorlijk uitgebreid. Het publiek kan zich opmaken voor een stel lekkere Amerikanen die heel veel plezier hebben op het podium!”

Paxton en zijn bandleden kijken uit naar hun bezoek aan Bemmel. “Sjoerd heeft ons enthousiast gemaakt! We verwachten veel leuke orkesten te zien en horen, en zijn benieuwd naar het mooie dorp. Bovenal hebben we zin in een aantal lekkere, goudgele Hollandse biertjes.”

Dat moet wel goed komen. En na de Bemmelse Dweildag? “Dan gaan we op tournee! We spelen later in juni nog op het Festival de Fanfare in Montpellier, op het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen, en op het Fête de la Musique in Parijs.”

We kijken ernaar uit om de Ten Man Brass Band te verwelkomen! Zijn jullie ook zo benieuwd? Je vindt ze tijdens de Dweildag hier:

12:00 N – Hoofdpodium
13:30 H – Cafe 61
15:00 C – Het Hertenkamp
16:30 A – De Roskam
17:30 uur – Finale

Geschreven door Judith Bosch

De Ten Man Brass Band is het eerste dweilorkest van buiten Europa dat meedoet aan de Bemmelse Dweildag!