Blog: Ria Valk én Rolling Stones op Bemmelse Dweildag

Hossen, sjoenkelen, polonaises: veel mensen denken bij het woord ‘dweilmuziek’ nog altijd aan Het kleine café aan de haven en andere bekende Hollandse meezingers. Onder genot van een biertje is het heerlijk meebrullen met André Hazes, Frans Bauer en de Zangeres Zonder Naam. Bitterballetje erbij en je dag kan niet meer stuk. Toch zie je de laatste jaren steeds meer dweilorkesten opduiken die een ander stijl hanteren. Dance, rock, brass: dweilmuzikanten schrikken nergens meer voor terug. Het goede nieuws: op de Bemmelse Dweildag hoor je zowel Ria Valk als de Rolling Stones!

Muzikaal geweld

Nouja, niet de echte Ria Valk en Rolling Stones natuurlijk, maar hun repertoire is vertegenwoordigd. Een bekend orkest dat de traditionele dweilmuziek achter zich heeft gelaten is De Útlopers, de winnaar van de Bemmelse Dweildag 2015 en 2016. Muse, Linkin Park en Kings of Leon: de mannen uit Sneek zijn niet bang voor een beetje muzikaal geweld. Gelukkig zijn De Útlopers ook dit jaar weer te bewonderen op de Bemmelse Dweildag. Zouden ze hun titel prolongeren?

Kijkje achter de schermen

Iets meer in de buurt van Bemmel, maar ook altijd verrassend, zijn De Deurdweilers uit Angeren. Bij hen speelt show een heel belangrijke rol. Je kijkt dan ook je ogen uit bij een optreden van deze muzikanten. Afgelopen jaar liepen ze de Vierdaagse tijdens de Bemmelse Dweildag, of ja, ze maakten een beginnetje. In het onderstaande filmpje krijg je een exclusief kijkje achter de schermen van een slagwerker van De Deurdweilers. Ook dit jaar nemen ze weer deel tijdens de Bemmelse Dweildag. Waardoor zouden ze nu weer geïnspireerd zijn?

Hossen tot je een ons weegt

Slaat jouw hartje toch het meest op hol van ’t Was aan de Costa del Sol? Wees gerust: bij veel van de orkesten uit de Leutklasse kun je terecht voor je dagelijkse portie bekende meezingers en Hollandse kneiters. Een aanrader in deze categorie is De Bloaspoepers uit Den Helder. Zij komen al jaren naar de Bemmelse Dweildag en zorgen ook voor veel gezelligheid op de Dweilcamping. Of, zoals ze zelf in Comic Sans zeggen op hun vrolijke website: overal waar een vrolijke noot gewenst is kom je “de BLOASPOEPERS” tegen.

Veel variatie

De tegenstellingen tussen dweilorkesten worden steeds groter, maar daardoor is er juist veel variatie. Dat maakt de Bemmelse Dweildag zo leuk: er is voor ieder wat wils! Sta jij op 11 juni mee te lallen met een hoempapa-orkest of laat je je verrassen door een van de toppers in de wedstrijdklasse? We zijn benieuwd!