De Krupejokers

Het is een combi van muzikanten van Al mo we krupe ( reeds meerdere malen deelgenomen) met muzikanten van de Waoterblaosjokers .
We hebben reeds vaker samen gespeeld en het lijkt ons erg leuk om hier ook acte de presence te geven

Nooit Op Tied

“Nooit Op Tied” is een vrolijke, gezellige dweilband met enthousiaste muzikanten.
Na eerst een jaar alleen maar te hebben gerepeteerd,
zijn we officieel sinds 01-01-23 ook begonnen met optredens.
Hiervan een overzicht op de volgende pagina’s.
Ondertussen zijn we al uitgegroeid tot 11 muziekliefhebbers,
maar er is altijd ruimte voor nog meer leden.
We repeteren iedere woensdagavond op een locatie in Lent van 19.30 – 21.30 uur.
Heb je interesse, een bijpassend muziekinstrument en kan je noten lezen?

Iren3

In 2010 besloot een groep oud-leden om een 3e orkest te vormen. Tussen stageband en dweilorkest in. Lekker muziek maken maar met minder druk van vele repetities en optredens. Iren3 bestaat inmiddels uit ca 25 leden. Zij willen zich niet meteen een dweilband noemen, maar komen daar wel dicht in de buurt. Ook Iren3 heeft duidelijke Irene-roots. Dat is te horen aan de muziekstijl, maar ook aan de show-elementen in hun optredens.

Knuffle

Knuffle is een groepsformatie welke bestaat uit muzikanten van het dweilorkest de Knolle en de slagwerkers van de Shuffle Percussion Group.
In 2009 bestonden de Knolle en Shuffle allebei 50 jaar, voor deze gelegenheid hebben ze de 2 groepen bij elkaar gevoegd. En sindsdien is dit een groot succes, want ze treden nu nog regelmatig samen op. Van Braziliaanse klanken en Latin grooves tot moderne muziek in een dweiljasje.

Deurhoalers

Dweilorkest de Deurhoalers is een jong en ambitieus dweilorkest uit Nijmegen. Bestaande uit studenten, carrièrejagers en eigen (eind)bazen.

Het repertoire van de Deurhoalers is erg divers. Van lekker meebrallen met Guus Meeuwis, tot vette mash-ups van Avicii, afgewisseld met dikke solo’s van onze slagwerksectie.

Je kunt ons herkennen aan de zwarte outfits en onze neon accenten. De heren netjes met een stropdas en bretels, de dames in een kinky leren broekje.

Bats mar Deur

Het allereerste begin
In 1989 besloot een enthousiast stel carnavalisten van carnavalsvereniging de Batsers uit Elst dat Elst rijp was voor een eigen dweilorkest. Onder de bezielende leiding van Eef Buurman is men aan de slag gegaan. Er werden instrumenten aangeschaft, men ging op muziekles, kortom, er werd met man en macht aan gewerkt om de band een smoel te geven. De naam was even vanzelfsprekend als origineel. De instrumentkeuze was geheel afhankelijk van de individuele wensen en kwaliteiten van de carnavalisten. De band timmerde goed aan de weg, al was het aanvankelijk meer met enthousiasme dan met muzikale kwaliteiten. Het leuke fenomeen deed zich voor dat “agge mar schik hêt” net zo, of nog belangrijker was dan de muziek om een feestje te bouwen.
Eén van de eerste optredens was op de Bemmelse Dweildag; de band speelde eigenlijk maar één nummer: het bekende Olé, olé, olé, olé…(we are the champions) en scoorde daar behoorlijk mee
In 1993 nam Ben Hollander het dirigeerstokje over van Eef Buurman. Er werd en wordt iedere donderdag gerepeteerd (m.u.v. 1e van de maand) en het repertoire werd allengs uitgebreid. In 1998 werd t.g.v. ons tienjarig bestaan een CD opgenomen.
Iets waar de band met veel plezier op terug kijkt, mede door de grandioze presentatie en het daaraan gekoppelde feest. Fantastisch ook hoe we -na het opnemen van de muziek- nog een keer terug moesten om het feestgedruis op te nemen. Dat werd dus echt een geweldig feest in die studio!
Een aantal muzikanten van het eerste uur droegen ook hun stokje over aan wat we het best kunnen omschrijven als de 2e generatie Bats Mar Deur-leden. De connectie met de carnavalsvereniging de Batsers werd daardoor wat losser, maar ‘het bloed blijft rood’.
Bats Mar Deur en het Elster Frühshoppen
Ook al zo’n prachtige traditie. Sinds het bestaan van Bats Mar Deur zijn we actief betrokken geweest bij het Elster Frühshoppen. Een kroegentocht op carnavalsmaandag, waarbij het steeds de bedoeling is geweest dat de carnavalisten achter de dweilband aan van kroeg naar kroeg trekken. Verhalen uit de oude doos doen ons geloven dat de eerste kroegentocht met een bakfiets gebeurde. Later werd er een touringcar ingeschakeld om de afstand tussen de Hucht en het Fortuin te overbruggen.
Met name het laatste jaar was het Frühshoppen weer een groot succes, mede doordat er geen bus meer reed, er onderweg een pitstop was georganiseerd met lekkere hapjes en een lekker ‘schnapsje’ tegen de kou gedurende deze barre tocht. Ook het zingen bij de Elster toren: “Elstenaor, kiek es, daor steet ie”, was jarenlang een vast onderdeel van het frühshoppen.
Bats Mar Deur en de pronkzittingen van de Batsers
Al vele jaren verzorgt Bats Mar Deur het voorprogramma van de pronkzittingen van de Batsers, waarbij steeds gezocht wordt naar een ludieke manier van presenteren. “Het volk” zit vaak al vanaf half 7 ’s avonds in de zaal en is blij met iedere afleiding. Als deze dan ook nog én muzikaal én ludiek is, dan zijn we precies waar we wezen willen. Enkele voorbeelden hiervan zijn het oranje kostuum tijdens het optreden op de trouwdag van Prins Willem Alexander en Maxima, en de meezingnummers, waarbij de hele zaal aan het zingen ging.
Ook heeft Bats Mar Deur al verschillende keren een onderdeel verzorgd in het hoofdprogramma van de pronkzitting. Dit waren steevast muzikale acts met een hoge amusementswaarde, zoals onze optredens als Blues Brothers en onze visie op de Swingnight.

Des Dwaas

DES DWAAS is hét dweilorkest van muziekvereniging D.E.S. Wat begon als eenmalig optreden (tijdens de pronkzitting van de Sokkenummers) is uitgegroeid tot een heus dweilorkest genaamd: DES DWAAS. Een groep fanatieke muzikanten (die veel van feestjes houden) is op het idee gekomen om een samen een feestbandje op te zetten. Zo ontstond op 11-11-’11 DES DWAAS. Het debuut, tijdens de pronkzitting begin 2012, is zo goed ontvangen door het publiek dat er al snel gevraagd werd of DES DWAAS vaker wilde spelen. De dwaze leden kregen de smaak van het dweilen goed te pakken en zijn sindsdien niet meer te stoppen. Sinds de oprichting heeft DES DWAAS een flink repertoire aan muziek opgebouwd!
Zo speelt DES DWAAS niet alleen carnavalsmuziek, maar eigenlijk allerlei feestnummers die u niet onbekend zullen zijn o.a.: Cowboy und Indianer, Laat de zon in je hart, Hela ho, Als ik haar zie, Viva Colonia, YMCA, Eye of the Tiger en nog veel meer. Waar gezelligheid en lol voorop staan is DES DWAAS ook serieus bezig met muziek maken. DES DWAAS hoopt nog veel leuke optredens te verzorgen en repeteert het hele jaar door.

Heeft u een feestje? Met DES DWAAS erbij is dit altijd geslaagd!
Voor info / boekingen mail naar des-dwaas@hotmail.nl