Toeter nog maar één

Over Toeter nog maar één:

Het begon allemaal met de landelijke intocht van de échte Sinterklaas in Harderwijk in 2010.
Want feestband ‘Toeter nog maar één’ is ooit begonnen als Pietenband. In dat genre heeft de band in vier jaar tijd behoorlijk aan de weg getimmerd. Meetbare resultaten zijn de vele hits op youtube, of het behalen van de eerste prijs tijdens het Nationale Pietenband Festival in Amsterdam. Maar dat is niet waar het de mannen van TNM1 om gaat. Meer voldoening halen ze uit de stralende glimlach op de gezichten van het jonge publiek. Of uit de onderbroekenlol tijdens de vele uren in de Pietenmobiel, die inmiddels tijdens de Sinterklaasperiode niet meer alleen over de Veluwe toert, maar door het hele land.

Maar ook buiten de Sinterklaasperiode en zonder Pieten‘masker’ durven de mannen van TNM1 zich écht te geven. Gekleed in puike jasjes en sneakers spelen ze fijne bewerkingen van nieuwe populaire nummers als ‘Royals’, ‘Get Lucky’ en ‘Blurred Lines’ die, voordat je het zelf door hebt, overlopen in meezingers als ‘Hey Jude’ en ‘Zo verdomd Alleen’. Hierdoor ontstaat een ‘mash up’ van nummers met een overduidelijk TNM1 sausje, die het publiek van het begin tot het eind geboeid houdt. Het ontbreken van bladmuziek en het bescheiden aantal muzikanten van de band, maakte het mogelijk dat er echt contact ontstond tussen het publiek en de stuiterballenbrigade uit Harderwijk. Dit is één van de redenen waarom TNM1 in januari van dit jaar de eerste prijs tijdens het Hofkapellen Festival in Achterveld in ontvangst mocht nemen.

De acht bandleden komen uit alle hoeken van de muziek scene. Bijna allemaal hebben ze roots in de hoek van de HaFaBra, maar ook de Harderwijkse rockband ‘Mind the Gap’ heeft bijvoorbeeld een slagwerker geleverd en één van de trombonisten komt zelfs uit de scene van de Death Metall. Zet daar een meer klassiek geschoolde trompettist tussen en er ontstaan de mooiste dingen.

De woorden Muziek en Plezier zijn voor alle acht mannen van TNM1 een synoniem.

Is Bemmel klaar voor Toeter nog maar één????Eerdere deelnames:

2016 - 2e plek (video)
2014 - 1e plek
*registratie pas kloppend vanaf 2004

Toeter nog maar één in actie op de Bemmelse Dweildag 2016

2e plek