Vol deelnemersveld met 72 toppers!

Met nog 59 dagen op de teller komt de 30e Bemmelse Dweildag steeds dichterbij. Op zondag 12 juni barst er een dweilorkaan over Bemmel los en verandert het centrum in één groot festivalterrein. Wij zijn zeer verheugd om te melden dat maar liefst 72 dweilorkesten uit binnen- en buitenland naar Bemmel af zullen reizen om aanwezig te zijn bij het 30-jarig jubileum van de Bemmelse Dweildag.

Wedstrijdklasse

In de wedstrijdklasse zullen dit jaar 20 dweilorkesten strijden om het Nederlands Kampioenschap voor Dweilorkesten. Het dweilorkest dat in totaal, over vier optredens, de meeste punten punten behaald op de onderdelen muzikaliteit en show, wordt aan het einde van de dag gekroond tot de nieuwe Nederlands Kampioen Dweilorkesten. Met de kampioenen van de afgelopen negen jaar aanwezig, mogen we stellen dat het niveau van de wedstrijdklasse hoger dan ooit is. De duizenden bezoekers die aanwezig zullen zijn kunnen zich opmaken voor een dag met optredens van de beste dweilorkesten uit binnen- en buitenland.

Leutklasse

Op het festivalterrein zullen dit jaar 12 podia worden opgebouwd. Het grootste gedeelte van deze podia zal worden gevuld door optredens van maar liefst 52 dweilorkesten in de leutklasse. Van kleine tot grote groepen, van muzikale toppers tot echte publiekstrekkers, in de leutklasse is er een grote diversiteit aan bands aanwezig. Het is dan ook zeker de moeite waard om lekker rond te struinen langs de verschillende podia en te kijken en luisteren naar al deze toppers.

Met een vol deelnemersveld kunnen we nu echt gaan aftellen naar een geweldige jubileumeditie van de Bemmelse Dweildag. Nog 59 dagen…